Facebook

Implantátumok

Egy elvesztett fog sokféleképpen pótolható. A legjobb megoldást implantátum beültetéssel lehet elérni, mivel fix és könnyen tisztítható fogpótlást építhetünk rá. Természetesen a hagyományos híd pótlások és kivehető fogsorok is szerves részét képezik a fogak helyettesítésének, de ma már ezeket is implantátumokkal ötvözve legcélszerűbb elkészíteni. A fogászati implantológia fejlődése megállíthatatlan, a műtéti technikák tökéletesítésével az implantáció sikeressége pedig már elérte a 99%-ot.

*FONTOS! A következőkben található ÁRKALKULÁCIÓ mindegyike csak a szükséges beavatkozásokat tünteti fel és nem tartalmazza az egyes esetekben szükséges csontpótlások költségeit. A szájsebészeti/implantológiai műtétek összetettsége miatt pontos árkalkuláció és egyénre szabott kezelési terv csak személyes vizsgálat és CT felvétel alapján állapítható meg. Mégis azt szeretnénk, hogy ne csak a foghiányok megoldási lehetőségeiről, hanem azok várható költségeiről is pontosabb képet kapjon.

Egy fog pótlása implantátummal

Egy fog elvesztése még nem katasztrófa, de ha az pont a felső elülső fogak egyike, akkor azonnali pótlást igényel. Azonban ha csak 1 fog hiányzik front területen, akkor egy hídhoz a két szomszédos fog lecsiszolását is el kellene végezni, ez pedig túl nagy áldozat. Ha implantátummal pótoljuk a fogat, annak legnagyobb előnye, hogy a szomszédos fogak épen maradnak a kezelés után is.

ÁRKALKULÁCIÓ*
1 implantátumos zirkonium korona
Konzultáció 10.000 Ft
3D CT felvétel 20.000 Ft
Straumann implantátum 220.000 Ft
Straumann felépítmény 70.000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra 90.000 Ft
Végösszeg: 410.000 Ft

A leggyakrabban elvesztett fogak a 6-osok. Mivel ezek a fogak már 6 éves korban kinőnek, a leghamarabb ezek romlanak el a felnőtt kort elérve. Ezeknek a hiányát könnyebb megszokni, mivel sem esztétikai hátrányt, sem különösebb rágási nehezítettséget nem okoz. Viszont a fog elvesztésével olyan visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, melyek az egész fogazatot hátrányosan érintik. A hiánnyal szomszédos fogak elvándorolnak és bedőlnek a rés irányába, a felső fogak pedig megnyúlnak, elkezdenek a foghiány irányába növekedni. Ez nem csak funkcióbeli elmaradást okoz, de már esztétikailag is kedvezőtlen lehet.

Bedőlt szomszédos fogak esetén már a híd előkészítése sem olyan egyszerű, mert a hídpillérek gyökérkezelésére is szükség lehet a nagyfokú tengelykorrekció miatt. Egy szükségtelen gyökérkezeléssel megpecsételjük a fog sorsát, úgyhogy ezek miatt is célszerű már 1 fogat is mielőbb implantátummal (vagy híddal) pótolni. Ezzel nem csak egy fogat építünk vissza, hanem egészségügyi problémák sorát lehet megelőzni vele. Másik fontos szempont, hogy foghúzás után a fog helyén képződő csont csak rövid ideig képes csontpótlás nélkül az implantátum befogadására, mert a lassú csontfelszívódás néhány év alatt már jelentős mértékű lehet.

Tipp: Foghúzás után 3-6 hónappal a legideálisabb a saját csontállomány, és ebben az időszakban a legnagyobb az esély, hogy a fogászati implantáció csontpótlás nélkül elvégezhető.

ÁRKALKULÁCIÓ*
1 implantátumos fémkerámia korona
Konzultáció 10.000 Ft
3D CT felvétel 20.000 Ft
Straumann implantátum 220.000 Ft
Straumann felépítmény 70.000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra 60.000 Ft
Végösszeg: 380.000 Ft

Több fog pótlása implantátummal

Ha több fog hiányzik egymás mellől, akkor ennek következményei még súlyosabbak lehetnek, mert a rágás szimmetriája megsérül. Az érintett oldalt kevésbé tudjuk használni, az ép oldal emiatt túlterhelődik, ami idővel új problémák kialakulását eredményezi. 3 egymás melletti fogat 2 implantátummal és az azokra készített híddal pótolhatjuk a legegyszerűbben. Ilyen esetben a saját megmaradt fogak közötti távolság nagysága miatt hagyományos híd nem készíthető, mert a pillérfogak hamar túlterhelődnének.

ÁRKALKULÁCIÓ*
2 implantátumos híd
Konzultáció 10.000 Ft
3D CT felvétel 20.000 Ft
Straumann implantátum (2 db) 2x220.000 Ft
Straumann felépítmény (2 db) 2x70.000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra (2 db) 2x60.000 Ft
Fémkerámia korona köztes tag (1 db) 50.000 Ft
Végösszeg: 780.000 Ft

Tipp: Nagyobb területet érintő foghiányok esetében a fogászati implantátumok jelentik az egyetlen fix megoldást.

Az összes fog pótlása implantátummal

Elsősorban a krónikus fogágybetegség áll a háttérben olyankor, amikor az összes fogat el kell távolítani. Sajnos ez gyakori probléma, viszont a jó hír, hogy már nem csak kivehető teljes protézis létezik, amikor megoldást kell keresnünk a problémára. Fogászati implantátumok bevonásával a kivehető fogsor sokkal stabilabbá varázsolható. Különösen az alsó protézisekkel van probléma, ezek viszont már 2 db implantátummal megerősíthetők és rágásra tökéletesen használhatók. Szintén fontos megjegyezni, hogy ilyen esetekben csontpótlásra szinte sosincs szükség, ehhez csak jó tervezés és egy CT felvétel szükséges. A patentszerű kapcsolatnak köszönhetően a protézis evéshez és beszédhez ragasztó nélkül kellően stabil lesz, tisztítása pedig gyerekjáték.

Tipp: meglévő és nem működő teljes protézis is átalakítható oly módon, hogy az implantátumokhoz csatlakozó részt beszereljük a fogsorba, azonnal lehetővé téve annak rendeltetésszerű használatát

ÁRKALKULÁCIÓ*
2 implantátumos kivehető fogsor
Konzultáció 10.000 Ft
3D CT felvétel 20.000 Ft
Straumann implantátum (2 db) 2x220.000 Ft
Straumann Locator® felépítmény 2x70.000 Ft
Teljes lemezes akrilát fogsor 2 db beépített patenttel 120.000 Ft
Végösszeg: 730.000 Ft

A beültetett implantátumok számának növelésével végleg kiküszöbölhető a protézis, hiszen akár felcsavarozható híd is készülhet. Ez már fix pótlás, ezt sosem kell kiszedni, ennek a legmagasabb a komfortja és ez hasonlít leginkább az saját fogak érzésére. Alul 8, felül 10 implantátum adja a legkiválóbb stabilitást a hídnak, amire végül 14 gyönyörű korona készülhet.

ÁRKALKULÁCIÓ*
8 implantátumos fix teljes körhíd
Konzultáció 10.000 Ft
3D CT felvétel 20.000 Ft
Straumann implantátum (8 db) 8x220.000 Ft
Straumann felépítmény (8 db) 8x70.000 Ft
Fix felcsavarozható ideiglenes fogsor (nem kivehető) 350.000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra (8 db) 8x60.000 Ft
Fémkerámia korona köztes tag (6 db) 6x50.000 Ft
Végösszeg: 3.480.000 Ft

Létezik még egy kiváló megoldás, amivel fix fogakat lehet visszaépíteni, ezt hívják All-On 4 technikának. A névből már kiderül, hogy csupán 4 implantátum is elegendő lehet, azonban ilyenkor a végső híd összesen 12 koronából áll. Ennél a technikánál a hátsó, ferde implantátumokkal fontos anatómiai képleteket elkerülve a csontpótlás sem szükséges, így a kezelés költségei jelentősen alacsonyabbak. Az All-On 4 technika nem mindenkinél jelent megoldást, fontos kritériumoknak kell megfelelni, ennek eldöntésére CT felvételt is használunk. Az All-On 4 technika jó alternatíva lehet olyan esetben, amikor a hátsó területeken más régen nincsenek fogak, és emiatt nem lehet már oda implantátumokat beültetni, illetve kivehető fogsort sem viselne szívesen.

ÁRKALKULÁCIÓ*
4 implantátumos fix teljes körhíd
(All-on-4 technika)
Konzultáció 10.000 Ft
3D CT felvétel 20.000 Ft
Straumann implantátum (4 db) 4x220.000 Ft
Straumann felépítmény (4 db) 4x70.000 Ft
Fix felcsavarozható ideiglenes fogsor (nem kivehető) 350.000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra (4 db) 4x60.000 Ft
Fémkerámia korona köztes tag (8 db) 8x50.000 Ft
Végösszeg: 2.180.000 Ft

Tipp: Az elvesztett fogak pótlása nagyon fontos feladat. A hagyományos módszerek kiegészítésére vagy önmagában is, az implantátum nagyon jól tudja hosszútávon ellátni feladatát.

Bejelentkezés szájsebész konzultációra.