Facebook

Garancia

A garancia nem csupán az orvos által elvégzett kezelések, elkészített fogpótlások értékét fémjelzi, hanem egy jó biztosíték a páciens számára, a fogak/implantátumok hosszú távú egészségének megőrzésére.

A Straumann Group örök garanciát nyújt implantátumainak anyaghibából eredő sérüléseire, vagy amikor annak lehetősége felmerül. Így pl. az implantátum törése esetén – akár 15 ével a beültetést követően történjék az - egy új implantátumot ad cserébe. Olyankor is egy új implantátumot kapunk, amikor a beültetés utáni gyógyulási fázisban valami oknál fogva elveszítjük az implantátumot. Mivel az implantátumok becsontosodásának sikerességi aránya a legkorszerűbb technikákkal is nagyjából 98%-os, ez egy nagyon hasznos biztosíték, mellyel szükség esetén az implantáció térítésmentesen megismételhető.

Mindezek kiegészítéseként 5 éves teljes körű orvosi garanciát is vállalunk az általunk beültetett implantátumokra és alkatrészeikre. Ez azt jelenti, hogy a beültetést követő 5 évben minden általunk beültetett implantátum elvesztését ingyenesen pótoljuk. Koronákra és hidakra 2 év, kivehető fogpótlásokra 1 év teljes körű garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy az esetleges javítási munkákat, cseréket a feltüntetett idő intervallumokban a rendelőnkben költségtérítés nélkül elvégezzük. Ehhez azonban a páciensnek néhány olyan követelménynek kell eleget tenni, ami a hosszú távú sikeresség elérését szolgálja.

A teljes körű orvosi garancia években:

 

A garancia érvényesítésének feltétele a rendelő szájhigiénés protokolljának betartása. Ez egy olyan részletes, egyénre szabott útmutató az implantátumok és az azokra készült fogpótlások ápolására vonatkozóan, melynek betartásával hosszú évekkel, évtizedekkel hosszabbíthatja meg azok élettartamát.

A protokoll alappillérei:

1.
Professzionális tisztítás dentálhigiénikusunknál:
6 havonta
2.
Fogorvosi vizsgálat, kontroll és a szükséges röntgenek elkészítése: 12 havonta
3.
A kontrollokon ajánlott kiegészítő fogászati kezelések határidőn belüli elvégzése rendelőnkben
4.
A professzionális tisztítások között a fogpótlások alapos tisztítása és rendeltetésszerű használata

A garancia az alábbi esetekben érvényét veszítheti:

  • A féléves professzionális rendelői fogkő eltávolítás és tisztítás 2x egymás utáni elmulasztása esetén
  • Az éves kontroll elmulasztása esetén
  • Ha az ajánlott megelőző vagy javító kezeléseket nem, vagy más klinikán/fogtechnikán végezteti el
  • A fogpótlások nem rendeltetésszerű használata vagy tisztítása esetén
  • Az implantátumok, fogpótlások balesetből eredő sérülései esetén
  • Általános szervezetet érintő súlyos betegségek esetén
  • Túlzott mértékű rendszeres alkoholfogyasztás vagy dohányzás esetén
  • Drogok fogyasztása esetén
  • Ha testsúlya nagymértékben (legalább 20%-kal) csökken vagy gyarapszik