Fogyókúrás tészta
Tartalom
Bodon Judit dietetikus A hagyományos magyar konyhában is alap, a népszerű olasz konyhának pedig elengedhetetlen étele a tészta. Tényleg teljesen le kell mondani róla, ha fogyni szeretnénk?
Az emberek nagy részére igaz, hogy szeretik a tésztaételeket - beszéljünk akár a magyar konyhában hagyományosnak tekinthető édes ízvilágú tésztaételekről, mint pl. Népszerűségük egyik titka, hogy nagyon gyorsan elkészíthetőek, ráadásul a kezdő konyhaművészeknek sem igazán okoznak nehézséget.
Kulcskérdés a mennyiség Ez vitathatatlanul az egyik legnehezebb paramétere a tésztafogyasztásnak, itt sajnos tényleg megbukhat a dolog, mivel tény, hogy tésztából nehéz keveset enni.
Fogyni vágyás idején nyersen mérve g száraztészta lehet pl.
Azonban ha megfelelő mártással, salátával fogyasztjuk, meg lehet barátkozni ezzel a korlátozással. Egyik tészta jobb, mint a másik?
Bár energia- és szénhidráttartalomban nincs akkora eltérés az egyes tésztafajták között, a durumbúzából ill. Az olasz tésztafélék gyakorlatilag mind durumbúzából készülnek, e búzafajtából készült liszt szénhidráttartalma kémiai szerkezetéből adódóan lassabban szívódik fel, mint a közönséges búzából fogyókúrás tészta termékek.
A teljes kiőrlésű őrleményekből előállított tésztafélék szénhidráttartalma magasabb rosttartalmuk miatt szintén lassabban szívódik fel.